عمل قوز بینی + فیلم جراحی قوز بینی

فهرست مطالب

افراد بنا به دلایل مختلفی ممکن است جهت جراحی بینی اقدام نمایند. از مهمترین دلایل می توان به بزرگ بودن بینی، انحراف سپتوم، سر پایین بودن نوک بینی و سایر مشکلات ظاهری یا عملکردی بینی اشاره کرد. اما قوزی که روی پل بینی قرار گرفته است یکی از دلایل عمده جهت جراحی زیبایی بینی است. به منظور آشنایی بیشتر با نحوه عمل قوز بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

علت ایجاد قوز بینی

به طورکلی، قوز بینی ساختار استخوانی است که به دلایل مختلف ممکن است دچار بد شکلی می شود که مهمترین دلایل ایجاد آن عبارتند از:

دلایل ژنتیکی

علت قوز بینی معمولاً دلایل ژنتیکی بوده و به صورت یک مشخصه ی وراثتی از والدین به فرزندان به ارث می رسد.

قوز بینی در اثر ضربه

گاهی اوقات نیز قوز بینی به دلیل یک ضربه و یا آسیب (به خصوص آسیب هایی که در هنگام زمین خوردن در دوران کودکی ایجاد می شود) به وجود می آید.

قوز بینی

انواع قوز بینی

قوز یا برآمدگی روی بینی با توجه به شکل ظاهری و ناحیه قرارگیری آن به سه نوع واقعی، کاذب و پنهان تقسیم بندی می شوند.

۱- قوز بینی واقعی

قوز بینی واقعی به وضعیتی اطلاق می شود که طول برآمدگی نوک بینی با فاصله میان لب و بینی مساوی باشد.

۲- قوز بینی کاذب

بر خلاف نوع واقعی در قوز بینی کاذب، طول برآمدگی نوک بینی از فاصله میان لب و بینی کم تر است.

۳- قوز بینی پنهان

قوز بینی پنهان به وضعیتی اطلاق می شود که طول برآمدگی نوک بینی از فاصله میان لب تا بینی بیشتر باشد.

آمادگی های پیش از جراحی قوز بینی

در اولین جلسه مشاوره، پزشک بررسی و معاینه قسمت داخلی و خارجی بینی را انجام خواهد داد. گاهی اوقات لازم است تا یک تصویر اشعه ایکس نیز از قسمت بینی داشته باشید تا ساختار استخوانی و غضروفی بینی برای جراح مشخص شود.

سپس تصاویری از زوایای مختلف صورت تهیه می شود، برخی از جراحان میزان تغییراتی که در طی جراحی ایجاد می شود را با تصاویر گرافیکی و تغییراتی که روی تصویر اصلی بیمار اعمال می شود به صورت کاملاً واضح برای بیمار توضیح می دهند. برخی از جراحان نیز این تصاویر را به اتاق جراحی می آورند تا در حین عمل کمک کننده باشد.

پس از تعیین زمان جراحی، پزشک دستورات غذایی و دارویی لازم را به شما ارئه خواهد کرد. با توجه به اینکه جراحی قوز بینی در اکثر موارد با بیهوشی عمومی انجام می شود لازم است از ۸ ساعت پیش از جراحی از مصرف هرگونه ماده ی خوراکی و آشامیدنی بپرهیزید. شب قبل از جراحی یک شام سبک میل نمائید و صبح روز عمل دوش بگیرید (تا چند روز پس از جراحی نمی توانید سر و صورت خود را به صورت کامل بشوئید)

جراحی قوز بینی چگونه است؟

همان طور که اشاره شد جراحی قوز بینی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و جهت جراحی باید به یک بیمارستان و یا کلینیک جراحی مجهز مراجعه نمائید. پس از بیهوشی، برشی در قسمت میانی بینی ایجاد می شود تا استخوان و غضروف برداشته شود، در این زمان پزشک می تواند به ناحیه قوز بینی دسترسی داشته باشد و آن را اصلاح نماید.

پس از برداشتن قوز بینی، دو طرف بینی به سمت داخل فشار داده می شود تا پل جدید بینی به صورت ظریف و باریک متناسب با آناتومی صورت بیمار ایجاد شود، در نهایت عرض حفره های بینی بررسی می شود. در صورتی که حفره های بینی بیش از حد باریک شوند در تنفس ایجاد مشکل می نماید. اگر احتیاج به تغییرات زیبایی دیگری در قسمت های دیگر بینی باشد این تغییرات اعمال می شود، سپس بخیه هایی در داخل و خارج بینی اعمال می شود.

در انتها یک آتل از جنس پلاستیک و یا فلز برای حفظ حالت بینی و جلوگیری از هرگونه آسیب روی آن قرار می گیرد و در نهایت پانسان نهایی اعمال می شود. عمل قوز بینی ممکن است به ۳ تا ۴ ساعت زمان نیاز داشته باشد. چند ساعت پس از اتمام جراحی در صورتی که حال عمومی بیمار مساعد باشد می تواند با کمک به همراه به منزل بازگردد.

دوران نقاهت پس از جراحی قوز بینی

دوران بهبودی پس از جراحی قوز بینی معمولاً یک هفته است. یک پانسمان در قسمت لب بالایی جهت جذب ترشحات بینی در طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول وجود خواهد داشت و پس از این مدت توسط جراح باز خواهد شد. آتل و بخیه های خارجی به مدت ۵ تا ۷ روز باید روی بینی قرار بگیرند. در طی این مدت باید مراقب هرگونه ضرب و فشار وارد شده به ناحیه ی بینی باشید.

مراقبت های بعد از عمل قوز بینی

اگرچه انتخاب جراح خوب در نتیجه عمل موثر است، اما مراقبت های بعد از عمل بینی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. مهمترین دستورالعمل های بعد از عمل قوز بینی عبارتند از:

  • در هنگام خوابیدن سر خود را بالاتر نگه دارید. بدین منظور می توانید از ۲ تا ۳ بالش اضافی در زیر سر خود هنگام خوابیدن استفاده کنید.
  • از خم کردن سر و یا هرگونه ورزش و فعالیت شدید در طی هفته های اول پس از جراحی خودداری نمائید.
  • رژیم غذایی در چند روز اول پس از جراحی باید مایع و غذاهای نرم باشد تا فشار ناشی از جویدن در فک ها منجر به ایجاد فشار در بینی نشود.
  • جهت کاهش التهاب در هفته ی اول پس از جراحی از غذاهای کم نمک استفاده نمائید.
  • در ۴۸ ساعت اول پس از جراحی می توانید از کمپرس آب سرد جهت کاهش کبودی و التهاب در اطراف بینی استفاده نمائید.
  • ۹۰ درصد تورم اولیه در طی ۶ هفته ی اول از بین می رود، اما گاهی اوقات ممکن است تا ۶ ماه تورم و التهاب در اطراف بینی وجود داشته باشد بنابراین جهت مشاهده نتایج کامل جراحی باید چند ماه صبور باشید.
برداشتن قوز بینی بدون جراحی

برداشتن قوز بینی بدون جراحی

شاید شما تبلیغات گسترده ای در خصوص برداشتن قوز بینی بدون نیاز به جراحی شنیده باشید، اما بهتر است بدانید که تنها روش برداشتن قوز بینی، انجام عمل بینی است. برآمدگی های بینی ساختار استخوانی دارند، لذا برداشتن آن به کمک روش های جراحی میسر خواهد بود.

البته شایان ذکر است که روش های غیر جراحی برای تغییرات جزئی در بینی وجود دارد. به عنوان مثال اگر فرورفتگی بر روی بینی دارید که باعث برآمده شدن بینی شما می شود، امکان تغییر با تزریق انواع فیلر وجود دارد. جراح می تواند با تزریق ژل یا فیلرهای پرکننده هماهنگی و پل بینی همواری را ایجاد کند. این روش نیاز به دوره نقاهت خاصی ندارد، اما ماندگاری آن دائمی نبوده و باید تزریق مجدد پس از ۶ تا ۱۲ ماه انجام شود.

توجه داشته باشید که تزریق فیلرها تنها عیوب جزئی را برطرف می کند، لذا اگر برآمدگی استخوانی بینی شما بیش از حد بزرگ یا کج است باید تحت عمل جراحی بینی قرار بگیرید.

کلام آخر

قوز بینی بر خلاف انحراف بینی باعث مشکلات تنفسی نمی شود و اغلب افراد برای زیبایی چهره خود اقدام به برداشتن آن می کنند. با این حال، تخصص و مهارت جراح نقش بسزایی در زیبایی و عملکرد بینی خواهد داشت. هر چه تخصص و تجربه جراح بالاتر باشد، نتیجه عمل موفقیت آمیز و مطلوب تر خواهد بود. بنابراین بهترین جراح بینی را انتخاب کنید که تجربیات لازم در انجام جراحی قوز بینی داشته باشد.

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی جراح گوش و حلق وبینی به عنوان جراح پلاستیک و صورت در بروجرد فعالیت دارند. ایشان فارغ التحصیل و دارای بورد تخصص از دانشگاه تهران هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *