جراحی بینی بدون تامپون

فهرست مطالب
عمل بینی یکی از عمل های رایج زیبایی و درمانی محسوب می شود که به دلیل توسعه علم پزشکی و تکنیک های جدید، نسبت به گذشته عوارض کمتری به همراه دارد. همانطور که می دانید در گذشته بعد از عمل بینی از تامپون به مدت یک تا ۴ روز بعد از عمل برای جلوگیری از خونریزی استفاده می شد. اما در حال حاضر، اکثر جراحان بعد از عمل بینی از تامپون استفاده نمی کنند. اما سوال اینجاست که چرا در روش جدید جراحی بینی از تامپون بینی استفاده نمی شود؟ مزایا جراحی بینی بدون تامپون چیست؟ به منظور آشنایی بیشتر با کاربرد تامپون بینی بعد از عمل و مزیت جراحی بدون تامپون بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
 
جراحی بینی بدون تامپون - دکتر کیان احمدی

تامپون بینی چیست؟

در گذشته از دستمال، پنبه یا گاز استریل های فشرده برای کنترل خونریزی و صاف نگه داشتن تیغه بینی استفاده می کردند. اما امروزه به جای گاز فشرده از وسیله ای به نام تامپون بینی استفاده می کنند. این نوع تامپون های از پیش ساخته شده دارای نخ و فضایی در وسط هستند که با این کار برداشتن آنها از بینی آسان تر می شود. اخیرا تامپون بسیار کاربردی ساخته شده از پلی وینیل استات که قدرت بالایی دارد و بسیار کاربردی است بعد از جراحی بینی استفاده می شود. طبیعت این نوع از تامپون ها به گونه ای است که ابتدا وارد بینی می شود. سپس با کمک ترشحات داخل بینی بزرگ شده و تمام سطوح داخل بینی را می پوشاند. از آنجایی که راه هوایی داخل باریک است ، بیمار می تواند نفس بکشد.

تفاوت تامپون بینی با اسپلینت بینی

به دلیل عدم آگاهی، برخی از بیماران ممکن است تصور کنند که اسپلینت بینی همان تامپون بینی است. اما این دو بسیار متفاوت هستند. اسپلینت بینی، وسیله ای است که بعد از عمل بینی برای ثابت کردن ساختار داخلی و خارجی بینی استفاده می شوند. به طورکلی، دو نوع اسپلینت داخلی و خارجی وجود دارد که از نوع خارجی برای اکثر عمل های زیبایی و درمانی استفاده می شود. معمولا از اسپلینت بینی با هدف برای محافظت از شکل جدید بینی و جلوگیری از حرکت استخوان استفاده می شود و یکی از ملزومات بعد از عمل بینی به شمار می رود. در حالی که در تکنیک های جدید، جراحی بینی بدون تامپون صورت می گیرد و استفاده از آن تنها در موارد خاص ضروری است.

جراحی بینی بدون تامپون چیست؟

همان طور که اشاره شد، در گذشته از تامپون برای فرم دادن و صاف نگه داشتن تیغه میانی بینی و همچنین جلوگیری از خونریزی بعد از جراحی استفاده می شد. تامپون ها تیغه را در وسط بینی فشار می دادند و تیغه بینی را صاف نگه می داشتند و همچنین، از بروز خونریزی جلوگیری می کردند. اما با پیشرفت تکنیک های رینوپلاستی، امروزه بعد از جراحی نیازی به استفاده از تامپون نیست، زیرا تیغه وسط بینی بعد از عمل صاف می شود و مهارت بالای جراح بینی احتمال خونریزی را بسیار کاهش می دهد. امروزه اکثرا جراحان متبحر ترجیح می دهند از تامپون داخل بینی استفاده نکنند. دکتر کیان احمدی نیز از جمله جراحانی است که بدون تامپون عمل بینی انجام می دهند. اینکه جراح تامپون بگذارد یا نه چندان سلیقه ای نیست و بسته به شرایط بیمار استفاده از آن ضرورت پیدا می کند. برای مثال استفاده از تامپون بینی برای بیماران با احتمال خونریزی استفاده می شود، اما در صورت عدم وجود مشکل جراحی بینی بدون تامپون انجام می شود.

فواید تامپون بعد از جراحی بینی

به طور کلی ، در گذشته از تامپون های بینی برای حمایت از تیغه بینی، کنترل خونریزی و جذب ترشحات بینی پس از جراحی بینی استفاده شد. جلوگیری از خونریزی اولین و رایج ترین کاربرد تامپون است، زیرا یکی از عوارض جراحی بینی، خونریزی خفیف است. همچنین، تامپون ها از حرکت و انحراف تیغه بینی جلوگیری کرده و در نهایت به ترمیم بافت های مخاطی، اتصال استخوان و غضروف کمک می کنند.

جراحی بینی بدون تامپون چگونه انجام می شود؟

معمولا پزشکان برای جلوگیری از خونریزی از بخیه های جذبی ظریف داخل بینی استفاده می کنند. امروزه با کمک روش های نوین جراحی در کمتر از ۵ درصد موارد جراحی از تامپون استفاده می شود. در واقع تامپون فقط در مواردی استفاده می شود که جراحی بینی شدید یا مانند عمل انحراف تیغه بینی، حجم زیادی از بینی درگیر باشد.

قیمت عمل بینی بدون تامپون

به طورکلی، هزینه عمل بینی به عوامل متعددی مانند نوع جراحی، تکنیک عمل، مشکلات و شرایط عمومی بیمار بستگی دارد. از آنجایی که عمل بینی بدون تامپون نیاز به دقت و مهارت بالای جراح دارد، لذا این نوع عمل هزینه بیشتری نسبت به عمل های همراه با تامپون خواهد داشت. از طرفی عمل باز بدون تامپون به مراتب هزینه بیشتری نسبت به عمل بسته بدون تامپون دارد. از آنجایی که هزینه جراحی در افراد مختلف متفاوت است، توصیه می شود در جلسات مشاوره در خصوص هزینه های نهایی با پزشک خود صحبت کنید.

کشیدن تامپون بینی و مراقبت های بعد از آن

بهتر است تامپون بینی را به جراح یا پزشک متخصص بسپارید، زیرا ممکن است خود شما این کار را ناشیانه انجام دهید و به بینی خود آسیب بزنید. پس از برداشتن تامپون به سرم شستشو نیاز داریم تا فضای داخل سوراخ های بینی را با دقت تمیز کنیم. برای این کار یک سرنگ ۵ سی سی بدون سرنگ تهیه کنید. سرم را داخل سرنگ بکشید و سپس سرم را داخل سوراخ بینی بریزید. محلول شستشو ممکن است وارد گلو شود که جای نگرانی نیست. بهتر است در چند روز اول پس از برداشتن تامپون ، بینی را با این سرم بشویید و حتما این کار را با دقت انجام دهید.

مقایسه کامل جراحی بینی با تامپون و بدون تامپون

ویژگیجراحی با تامپونجراحی بدون تامپون
احساس درد پس از عملمعمولاً بیشترکمتر و قابل تحمل‌ تر
خونریزی بعد از عملکمترممکن است کمی بیشتر باشد
نیاز به خارج کردن تامپوندارد و ممکن است دردناک باشدندارد
امکان تنفس از بینی بعد از عملنداردمعمولاً دارد
میزان راحتی بیمارکمتربیشتر

آیا تامپون بینی برای بیمار دردناک است؟

به طورکلی، گذاشتن تامپون بینی ممکن است برای بیمار آزاردهنده و بیرون کشیدن آن کمی دردناک باشد. در گذشته جراحان از تامپون های بیش از حد بزرگ برای پرکردن بینی استفاده می کردند که ممکن بود بیمار در حین خروج دچار مشکل شود. اما این روزها از تامپون های کوچکی استفاده می شود که یک راه هوایی باریک از آن عبور می کند و به بیمار امکان تنفس بهتر را می دهد. البته امروزه جراحی بینی بدون تامپون انجام می شود، مگر در بیماران خاص یا افرادی که خطر خونریزی در آن ها بیشتر است، به کار می رود. امروزه برای کشیدن تامپون ها می توان از مسکن ها و اسپری های بینی استفاده کرد تا بیمار دردی احساس نکند. علاوه بر این، اگر بیمار همچنان درد را تجربه کند، ممکن است برای او مسکن های معمولی یا قطره های بی حس کننده موضعی تجویز شود.

عوارض برداشتن تامپون بینی

 
 

شایع ترین عارضه برداشتن تامپون بینی کاهش فشار بر بافت ترمیم کننده و در نتیجه شروع خونریزی است. همچنین، در افرادی که تنفس از راه دهان مشکل دارند (سالمندان) باعث کمبود اکسیژن می شود. علاوه بر این، در برخی موارد احتمال عفونت وجود دارد. لازم به ذکر است اگر کشیدن تامپون توسط پزشک متخصص انجام شود، مشکل و عوارض جدی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.

کلام آخر

جراحی بینی بدون تامپون یکی از روش های جدید در عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی محسوب می شود. در گذشته از تامپون های بینی برای کنترل خونریزی و صاف نگه داشتن تیغه بینی استفاده می کردند که برای بیماران آزاردهنده و برداشتن آنها نیز دردناک بود. خوشبختانه با تکنیک های جدید جراحی دیگر نیازی به گذاشتن تامپون بینی نیست، مگر در موارد خاص که پزشک تشخیص می دهد.

توجه داشته باشید هرچه تبحر و مهارت جراح بینی بیشتر باشد، احتمال عوارض جراحی بینی از جمله خونریزی بعد از عمل کاهش یافته و در نتیجه، استفاده از تامپون صرورتی پیدا نمی کند. به همین علت توصیه می شود به بهترین جراح بینی در بروجرد مراجعه کرده و از روش جدید جراحی بینی بدون تامپون بهره مند شوید.

عمل بینی با تامپون بهتر است یا بدون تامپون ؟

عمل بینی به دو روش با تامپون و بدون تامپون انجام می ‌شود که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. در روش سنتی ، پس از جراحی بینی ، از تامپون (گاز یا ماده مشابه) برای جلوگیری از خونریزی و حمایت از ساختار بینی استفاده می ‌شود. این روش به جراح کمک می‌ کند تا از بازگشت خونریزی جلوگیری کند و همچنین با کاهش تورم و ایجاد فشردگی ، به بینی کمک می ‌کند تا در موقعیت درست خود بماند.

اما استفاده از تامپون در جراحی بینی با مشکلاتی همراه است. یکی از مهم ‌ترین معایب آن ، احساس ناراحتی و درد پس از جراحی است که معمولاً بیماران را با مشکلات تنفسی مواجه می ‌کند. همچنین ، معمولاً نیاز به مراجعه برای خارج کردن تامپون در روزهای بعد از جراحی وجود دارد که می ‌تواند ناخوشایند باشد. در روش بدون تامپون ، جراح از تکنیک ‌هایی مانند فشرده ‌سازی داخلی با استفاده از بخیه‌ ها و تجهیزات جدید برای حفظ ساختار بینی استفاده می‌ کند. این روش معمولاً منجر به کاهش میزان ناراحتی بیماران شده و بعد از جراحی ، زمان بهبودی سریع ‌تر می‌ شود. به علاوه ، بیماران در این روش می ‌توانند راحت ‌تر تنفس کنند و نیازی به حذف تامپون ندارند.

در نهایت ، تصمیم‌گیری برای انتخاب روش با یا بدون تامپون به شرایط خاص بیمار و ترجیحات جراح بستگی دارد. در هر دو روش ، پیگیری ‌های بعد از جراحی و مراقبت ‌های صحیح نقش مهمی در نتیجه نهایی و بهبودی سریع ‌تر دارند.

سوالات متداول عمل بینی بدون تامپون

در ادامه به منظور رفع هرگونه سوال در خصوص عدم استفاده از تامپون بینی بعد از عمل به سوالات در این خصوص پاسخ داده شده است:

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی جراح گوش و حلق وبینی به عنوان جراح پلاستیک و صورت در بروجرد فعالیت دارند. ایشان فارغ التحصیل و دارای بورد تخصص از دانشگاه تهران هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *