علت ورم بعد از جراحی بینی چیست؟

فهرست مطالب

جراحی بینی در لرستان یکی از پرطرفدارترین عمل های زیبایی در بین افراد بوده و از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین بعد از جراحی بینی برخی از زیبا جویان با ورم یا کبودی بینی مواجه می شوند که میزان ورم بعد از جراحی بینی در افراد متفاوت و موقتی بوده است. معمولا با رعایت مراقبت های بعد از عمل و با گذشت دو الی سه هفته ورم بینی از بین می رود. در این مقاله به بررسی موضوعاتی اعم از علت ورم بینی ، انواع ورم ، راه های پیشگیری از تورم بینی ، نکات مهم و غیره می پردازیم پس با ما همراه باشید.

 

ورم بعد از جراحی بینی - دکتر کیان احمدی

علت ورم بینی بعد از جراحی چیست؟

ورم بعد از جراحی بینی یک امر طبیعی بوده و افراد دارای بینی گوشتی تورم بیشتری را نسبت به بینی استخوانی تجربه می کنند. ورم بینی بعد از رینوپلاستی بنا به دلایل ذکر شده بوجود می آید که به منظور بهبود ان توصیه می شود به بهترین جراح بینی بروجرد دکتر کیان احمدی مراجعه شود.

  1. ژنتیک
  2. فشار ناشی از آتل
  3. افزایش گردش خون
  4. اختلال سیستم لنفاوی
  5. احتباس مایعات در بینی
  6. مراقبت های بعد از عمل
  7. ضربه و آسیب های وارد شده به بافت و استخوان های بینی

اگر به دنبال یک جراح بینی ماهر و با تجربه در لرستان و در شهر های بروجرد ، خرم آباد و  درود هستید ، ما به شما دکتر کیان احمدی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی را پیشنهاد می کنیم.

عوامل موثر در بهبودی ورم بعد از جراحی بینی

ورم بعد از جراحی بینی تا چند هفته الی چند ماه ماندگار بوده و مدت زمان درمان و میزان تورم در افراد متفاوت است. لازم به ذکر است نوع عمل بینی و نحوه انقباض پوست بینی هر فرد متفاوت بوده به همین دلیل زمان بهبودی تورم بینی هر فرد متفاوت است.

عوامل موثر در زمان بهبودی ورم بینی عبارتند از:

  1. نوع جراحی
  2. شکستگی بینی
  3. میزان ضربه به بینی
  4. تجربه و مهارت جراح
  5. نوع بافت استخوان بینی
  6. ضخامت و نوع پوست بینی
  7. میزان و اندازه ناحیه تحت جراحی

با انواع ورم بینی بعد از رینوپلاستی بیشتر آشنا شوید!

ورم بینی به ۳ دسته تورم حاد ، تورم مزمن ، تورم کاذب تقسیم می شود  و لازم جهت آغاز یک پروسه درمانی موثر به دکتر کیان احمدی بهترین جراح بینی در بروجرد مراجعه شود.

تورم حاد: یک نوع تورم رایج پس از جراحی بوده و به دلیل التهاب و ضربه های وارد در حین جراحی بوجود می آید و معمولا ۱ الی ۲ ماه بعد از جراحی از بین می رود. بهبود تورم در افراد دارای بینی گوشتی بیشتر از ۲ ماه زمان می برد البته لازم به ذکر است نوع بینی و روش جراحی در این نوع تورم بسیار تاثیرگذار است.

تورم مزمن: این نوع ورم بعد از جراحی بینی به دلیل احتباس و رسوب مایعات میان بافتی و تبدیل به بافتی متفاوت در زیر پوست و اطراف غضروف منجر به ایجاد تورم بینی می شود. این نوع تورم ممکن است در یک طرف یا هر دو طرف بینی مشاهده شود و ممکن است تا چند ماه بعد از جراحی بینی باقی بماند. لازم به ذکر است بهبود تورم بینی گوشتی طولانی تر بوده و ممکن است ۱ الی ۲ سال بعد از جراحی زمان ببرد.

تورم کاذب: دوره بهبود ورم کاذب بنا به تغییرات فرم بینی طولانی تر بوده و هرچه بینی بزرگتر باشد تورم نیز بیشتر می شود.

فرآیند کاهش ورم بینی چگونه است؟

به طور کلی روند کاهش تورم بعد از جراحی بینی به شرح زیر است:

۲ روز بعد از عمل: با توجه به تغییرات و آسیب های وارد شده شاهد التهاب، تورم و کبودی در اطراف بینی هستید. ورم بینی در روزهای ابتدایی در شدیدترین وضعیت است. لازم به ذکر است این موضوع کاملا طبیعی بوده و نیاز به مراقبت های ویژه دارد.

۱ هفته بعد از عمل: معمولا بعد از ۱ هفته اسپلینت یا همان گچ بینی برداشته می شود و بعد از استخراج آن تورم بینی بیشتر شده، البته بعد از مدتی تورم کاهش می یابد.

۲ هفته بعد از عمل: تقریبا ۲ هفته بعد از عمل فرآیند کلاژن سازی در بینی شروع شده و تا ۶ هفته این فرآیند زمان میبرد. در این مدت اسکار جراحی و ناحیه های برش زده ضخیم تر شده و حتما در این مدت از چسب بینی استفاده نمایید.

۱ ماه بعد از عمل: بعد از برداشتن اسپلینت ، حداقل به مدت ۱ الی ۲ ماه باید از چسب بینی استفاده نمایید زیرا چسب بینی موجب چسبیدن پوست به استخوان و غضروف های بینی و کاهش ورم بعد از جراحی بینی می شود.

۳ ماه بعد از عمل: با گذشت ۳ ماه از جراحی بینی، ساختار استخوان ها تثبیت شده و تورم بینی کاهش یافته است. شما بعد از ۳ ماه شاهد تغییرات فوق العاده ای از بینی خود هستید و همینطور می توانید فعالیت های ورزشی خود را شروع کنید.

۶ ماه بعد از عمل: ۶ ماه بعد از عمل جراحی بینی هیچ ورم و کبودی در اطراف بینی وجود ندارد و شما میتوانید تغییرات اصلی و ظرافت بینی خود را بعد از ۶ ماه مشاهده فرمایید. لازم به ذکر است مدت زمان بهبودی بینی های گوشتی نسبت به بینی استخوانی بیشتر بوده است.

دکتر خوب جراحی بینی در لرستان و شهر های الشتر ، ازنا و الیگودرز دکتر کیان احمدی ، رویای زیبایی ظاهری و داشتن بینی با فرم ایده آل را برای شما عزیزان محقق می سازد.

نکات مهم در رابطه با کاهش ورم بعد از جراحی بینی

با اینکه تورم بینی یک فرایند طبیعی بوده اما شما با رعایت یکسری نکات و مراقبت های لازم میتوانید در مدت زمان بهبود و کاهش ورم بعد از عمل بینی سرعت ببخشید. روشهای مقابله با تورم بینی به شرح زیر است:

  • استفاده از کمپرس سرد
  • بالا نگه داشتن سر
  • مصرف تغذیه سالم
  • عدم مصرف نمک
  • مصرف زیاد آب و مایعات
  • تعویض به موقع چسب بینی
  • اجتناب از فعالیت های ورزشی و سنگین
  • اجتناب از برخی داروها اعم از آسپرین
  • اجتناب از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
  • خودداری از مصرف غذاهای داغ و جویدنی
  • اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • خودداری از استفاده آب داغ در زمان استحمام
  • استفاده از قرص و پمادهای ضدا لتهاب
  • استفاده از اسپلینت بینی
  • شستشوی منظم بینی
  • عدم دستکاری بینی و بخیه ها
  • عدم برقراری رابطه جنسی
  • عدم خوابیدن به سمت پهلو
  • روشهای پیشگیری از ورم بینی
  • عدم مصرف سیگار
  • رعایت برنامه غذایی سالم
  • توجه به توصیه‌ ها و نکات ذکر شده توسط پزشک
  • پرهیز از داروهای بدون نسخه و مکمل‌ های گیاهی

تاثیر چسب بر روی تورم بینی بعد از عمل بینی

بعد از رینوپلاستی استفاده از چسب کاملا ضروری و واجب است و استفاده از آن تا ۴ هفته بعد از جراحی به روند بهبود و کاهش ورم بعد از جراحی بینی کمک بسیار زیادی می کند. لازم به ذکر است چسب بینی در چسبیدن پوست به غضروف، ترمیم و بازسازی بافت بینی، تحریک کلاژن سازی در اطراف بخیه بسیار تاثیرگذار است. مدت زمان چسب زدن بینی به نوع پوست بستگی دارد و بین بازه از ۱ ماه تا ۳ ماه متغیر است.

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی جراح گوش و حلق وبینی به عنوان جراح پلاستیک و صورت در بروجرد فعالیت دارند. ایشان فارغ التحصیل و دارای بورد تخصص از دانشگاه تهران هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *