تزریق کورتون بعد از جراحی بینی

فهرست مطالب
عمل زیبایی بینی یکی از شایع ترین و در عین حال محبوب ترین جراحی های زیبایی است که به افزایش زیبایی چهره کمک می کند. بسیاری از افراد که کاندید مناسب عمل بینی هستند با دغدغه ها و سوالاتی مواجه می شوند. یکی از عمده سوالاتی که افراد قبل یا بعد از عمل، به ویژه جراحی بینی گوشتی مطرح می کنند، تزریق آنزیم یا به اصطلاح کورتون به بینی است. علت تزریق کورتون به بینی چیست؟ عوارض بعد از تزریق کورتون به بینی چیست؟ بعد از تزریق کورتون به بینی چه باید کرد؟ به منظور یافتن پاسخ این پرسش ها و همچنین آشنایی بیشتر با تزریق کورتون بعد از جراحی بینی تا انتهای این مقاله از بهترین جراح بینی بروجرد دکتر کیان احمدی همراه ما باشید.
 
تزریق کورتون بعد از جراحی بینی - دکتر کیان احمدی
 

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی با دکتر کیان احمدی

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی با هدف کاهش تورم بعد از عمل بینی انجام می شود. به طورکلی، تورم بینی های گوشتی بیشتر از بینی های استخوانی است و نباید از تزریق کورتون در بینی های استخوانی استفاده کرد، زیرا باعث تخریب بافت زیر پوست می شود. در حقیقت کورتون ها را بعد از جراحی به بینی های گوشتی تزریق می کنند، زیرا بینی های گوشتی پوست ضخیم تری دارند.

زمان مناسب برای تزریق کورتون بعد از عمل بینی

برخی از پزشکان و جراحان بینی نزریق آنزیم را در حین جراحی بینی و برخی از جراحان پس از جراحی تزریق می کنند. اگرچه برخی از پزشکان و جراحان یک هفته پس از عمل بینی اقدام به تزریق کورتیکواستروئید می کنند، اما سعی کنید در تزریق آنزیم به بینی عجله نکنید. اکثر جراحان از جمله دکتر کیان احمدی، بهترین جراح بینی در بروجرد، توصیه می کنند که حداقل یک ماه برای تزریق کورتون صبر کنید تا تورم بینی کمی کاهش یابد. البته بهترین زمان تزریق کورتون به بینی ۲ ماه بعد از عمل است. زیرا در این زمان تورم بینی تا حدودی کاهش می یابد و تورم باقیمانده نیز با تزریق کورتون برطرف می شود.

انواع کورتیکو استروئید ها برای تزریق به بینی

بعد از جراحی بینی ، کورتیکو استروئیدها به ‌طور گسترده ‌ای برای کاهش التهاب ، ورم و جلوگیری از تشکیل بافت اسکار استفاده می ‌شوند. این داروها با اثرات ضد التهابی قوی خود ، به بهبود سریع‌ تر نتایج جراحی کمک می‌ کنند. در ادامه به انواع کورتیکو استروئیدهایی که معمولاً برای تزریق به بینی بعد از جراحی استفاده بکار گرفته می شوند ، اشاره می ‌کنیم:

تریامسینولون (کنالوگ): این کورتیکو استروئید با اثرات طولانی‌ مدت ، معمولاً برای کاهش التهاب مزمن و جلوگیری از تشکیل بافت اسکار در بینی پس از جراحی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. تریامسینولون به‌ طور خاص در مواردی که ورم مقاوم به درمان ‌های دیگر است ، تزریق می ‌شود.

بتامتازون: این کورتیکواستروئید قوی با خاصیت ضد التهابی بالا ، معمولاً در موارد حاد تر و برای کنترل سریع تورم و التهاب به‌ کار می‌ رود. اثرات بتامتازون به‌ سرعت ظاهر می‌ شود و می ‌تواند به کاهش فوری ورم کمک کند.

دگزامتازون: دگزامتازون یک کورتیکو استروئید با اثرات قوی و طولانی ‌مدت است که برای کاهش التهاب و جلوگیری از ایجاد اسکار پس از جراحی بینی استفاده می ‌شود. این دارو معمولاً در مراحل اولیه پس از جراحی برای کنترل تورم و التهاب شدید تزریق می ‌شود.

استفاده از کورتیکو استروئید ها باید تحت نظارت دقیق پزشک انجام شود ، زیرا دوز و نوع دارو بر اساس نیازهای خاص هر بیمار تعیین می‌ شود تا بهترین نتایج ممکن حاصل شود.

✔️شما زیبا جویان عزیز می توانید جهت تزریق کورتون به بینی بعد از رینوپلاستی به یکی از شهر های درود ، الشتر به دکتر کیان احمدی بهترین جراح بینی مراجعه نمایید. 

تزریق کورتون به بینی برای چه افرادی مناسب است؟

همان طور که ابتدای مقاله اشاره شد، هدف از تزریق آنزیم یا کورتون بعد از جراحی بینی، کاهش تورم است. اما این تزریق برای همه افراد مناسب نیست و تنها در شرایط خاص انجام می شود. از جمله مهمترین افرادی که کاندید مناسب تزریق آنزیم به بینی هستند، عبارتند از:

  • افرادی که پوست بینی ضخیم یا به اصلاح بینی گوشتی دارند و تحت جراحی بینی گوشتی قرار گرفته اند.
  • افرادی که جراحی بینی ثانویه انجام داده اند و بیش از یک بار جراحی بینی انجام داده اند.
  • افرادی که روند بهبودی و کاهش تورم بعد از عمل در آن ها بسیار کند است.

درمجموع، تمام بینی ها بعد از جراحی پلاستیک نیازی به تزریق آمپول ندارند. تنها بینی های گوشتی با پوست ضخیم بعد از عمل بینی نیاز به تزریق آمپول دارند. زیرا بافت های اضافی زیر پوست این افراد متورم شده و تغییرات بینی زیر تورم پوست نمایان نمی شود.

مقدار تزریق کورتون بعد از عمل بینی از نظر دکتر احمدی

تزریق آنزیم یا کورتون، معمولاً برای کاهش تورم بینی استفاده می شود و غلظت های ۱۰ و ۴۰ سی سی در بازار موجود است. معمولا تعداد دفعات تزریق کورتون بعد از جراحی بینی می تواند ۱ تا ۲ بار انجام شود. معمولاً اولین تزریق ۱ تا ۲ ماه بعد از عمل انجام می گیرد. البته لازم به ذکر است که برخی از جراحان تعداد دفعات بیشتری برای تزریق کورتون در نظر می گیرند، اما تزریق بیش از دو مرتبه می تواند عوارض جدی برای بیمار به همراه داشته باشد.

فواصل بین تزریق کورتون به بینی

در صورت نیاز به تزریق مجدد، متخصصین بلافاصله این کار را انجام نمی دهند. در عوض، پس از تزریق اولیه کورتون باید مدتی بگذرد تا متخصصان و جراحان اجازه تزریق مجدد کورتیکواستروئیدها را بدهند. به طور متوسط، متخصصان بر این باورند که بین دو تزریق کورتیکواستروئید باید ۶ تا ۸ هفته فاصله وجود داشته باشد.

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی چگونه انجام می شود؟

برای تزریق ابتدا برای کاهش درد در ناحیه تزریق شده، از لیدوکائین برای ایجاد بی حسی استفاده می شود. به همین دلیل، کسانی که نگران بروز درد در حین تزریق کورتون هستند، می توانند بدون نگرانی یا استرس اقدام به تزریق کنند. مهم ترین نکته ای که در هنگام تزریق باید در نظر گرفت غلظت آمپول است. اگر غلظت آنزیم تزریقی بیش از حد باشد، ممکن است با عوارض جدی همراه باشد. البته جراحان بینی در این زمینه بسیار ماهر هستند و می توانند با کمترین خطر این عمل را برای شما انجام دهند.

✔️در صورت نیاز به تزریق کورتون به بینی می توانید به بهترین جراح بینی بروجرد دکتر کیان احمدی به یکی از شهر های لرستان ، الیگودرز ، ازنا و درورد مراجعه نمایید.

آیا بعد از تزریق کورتون به بینی باید چسب زد؟

به طورکلی، چسب زدن بعد از عمل بینی با هدف کاهش ورم پس از عمل انجام می شود. شما می توانید بعد از تزریق کورتون نیز از چسب بینی استفاده کنید. البته شایان ذکر است پس از تزریق کورتون به بینی نباید برای مدت طولانی از چسب بینی استفاده کنید. لذا پس از تزریق استفاده از چسب بینی به مدت دو هفته کافی بوده و نیاز به استفاده بیشتر نخواهد بود.

آیا می توان با گذشت یک سال از جراحی بینی ، کورتون تزریق کرد ؟

در ابتدا توجه داشته باشید که التهاب و تورم بینی بعد از رینوپلاستی با گذشت یک سال به خوبی از بین می رود ، اما گاهی اوقات و با توجه به نوع بافت بینی ممکن است تورم باقی بماند. در این مواقع می توانید به جراح بینی مراجعه نمایید و در صورت لزوم و پس از انجام بررسی های لازم تحت تزریق کورتون به بینی قرار بگیرید.

 
تزریق کورتون به بینی

چه مدت بعد از تزریق کورتون ورم بینی می خوابد؟

پس از تزریق آمپول کورتیکوسترون و تریامسینولون اثر آن تا یک هفته باقی می ماند. یک هفته بعد از تزریق متوجه تغییراتی در قسمت های مختلف بینی خواهید شد. گزارش ها حاکی از آن است که تزریق کورتون حداقل ۲ هفته و حداکثر ۶ هفته طول می کشد تا اثرات خود را نشان دهد، بنابراین نگرانی در مورد بی اثر بودن تزریق آنزیم در هفته های اول وجود ندارد.

بعد از تزریق کورتون به بینی چه باید کرد؟

یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است آیا مراقبت هایی بعد از تزریق کورتون به بینی وجود دارد؟ در پاسخ به این پرسش بهتر است بدانید که تزریق کورتون اغلب بین ۱ تا ۲ ماه بعد از عمل بینی انجام می شود، لذا همچنان رعایت برخی نکات از اهمیت بسزایی برخوردار است. به طورکلی، پس از تزریق آنزیم به بینی از کمپرس یخ استفاده کرده و از انجام کارهایی که سبب افزایش تورم می شوند، اجتناب کنید. توجه داشته باشید که رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی بسیار مهم بوده و عدم توجه به دستورالعمل های بعد از عمل ممکن است سبب تاثیر منفی در نتیجه عمل شود.

عوارض تزریق کورتون به بینی

نکته قابل توجه در تزریق کورتون این است که باید توسط جراح بینی خوب در لرستان دکتر کیان احمدی انجام شود، زیرا این تزریق بسیار حساس است. اگر کورتون در غلظت بالا تزریق شود، باعث نازک شدن پوست و تغییر رنگ ناحیه تزریق می شود که ترمیم و اصلاح آن مشکل و غیر ممکن است. علاوه بر این، اگر تزریق قبل از زمان مشخص شده انجام شود، ممکن است باعث فرورفتگی های نامنظم در بینی شود. لذا توصیه می شود این تزریق توسط جراح بینی و حداقل یک ماه پس از عمل بینی انجام شود.

کلام آخر

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی با هدف کاهش تورم در افراد با پوست ضخیم بینی انجام می شود. اگرچه تزریق ۷ روز بعد از جراحی قابل انجام است، اما توصیه می شود بین ۱ تا ۲ ماه برای تزریق صبر کنید. تزریق آنزیم یا کورتون بعد از جراحی بینی باید توسط بهترین جراح بینی بروجرد دکتر احمدی انجام شود، زیرا محل تزریق و غلظت آن بسیار مهم است. توجه داشته باشید که تزریق توسط افراد غیر حرفه ای می تواند عوارض جدی از جمله تغییر رنگ پوست یا فرورفتکی در بینی ایجاد کند. لذا توصیه می شود برای تزریق آنزیم یا کورتون به جراح بینی و پزشک متخصص مراجعه نمایید.

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی

دکتر کیان احمدی جراح گوش و حلق وبینی به عنوان جراح پلاستیک و صورت در بروجرد فعالیت دارند. ایشان فارغ التحصیل و دارای بورد تخصص از دانشگاه تهران هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *