آندوسکوپی بینی یک فناوری پزشکی پیشرفته است که به تشخیص و درمان علائم غیرطبیعی در بینی کمک می کند. آندوسکوپی در بسیاری از موضوعات مرتبط با گوش، حلق و بینی و گروه های سنی مختلف انجام می شود. برای کسانی که برای اولین بار مراجعه می کنند، دانستن اطلاعاتی برای آمادگی ذهنی و جلوگیری از خطرات ناگوار احتمالی ضروری است. به همین منظور ما قصد داریم شما را با آندوسکوپی بینی و کاربردهای آن آشنا کنیم، لذا تا انتها همراه ما باشید.
آندوسکوپی بینی چیست؟
آندوسکوپی بینی روشی است که برای ارزیابی حفره بینی و سینوس ها استفاده می شود. این روش در اتاق معاینه با استفاده از ابزاری به نام آندوسکوپ بینی انجام می شود. این دستگاه، یک لوله نازک متصل به دوربین و نور است که به متخصص کمک می کند تا محل و میزان آسیب را تشخیص داده و از این طریق علت بیماری را به طور دقیق تشخیص و حتی درمان کند.
در طول عمل، جراح بینی خوب در بروجرد دکتر کیان احمدی آندوسکوپ را در سوراخ بینی بیمار قرار داده و آن را از مجرای بینی عبور می دهد. این دستگاه مجهز به دوربین و نوری است که داخل بین و سینوس ها را با یک نمای با کیفیت بزرگنمایی کرده و بر و بر روی مانیتور نمایش می دهد. اگرچه برخی از بیماران در طول عمل احساس فشار می کنند، اما این روش کاملا بدون درد است.
مزایای آندوسکوپی گوش و حلق و بینی
از مهمترین مزایای این روش این است که پزشکان به راحتی می توانند به طور مستقیم و واضح تغییرات اندازه، رنگ را مشاهده کنند و التهاب ناحیه گوش، بینی و گلو را که ابزارهای گوش و حلق و بینی معمولی قادر به انجام آن نیستند، تشخیص دهند.
همچنین، این روش برای تشخیص بیماری ها از جمله تشخیص زودهنگام بیماری های سرطانی به ویژه سرطان اوروفارنکس، تومور حنجره (سرطان حنجره، تومور حنجره) کمک می کند. در طی آندوسکوپی، اگر تومورهای غیرطبیعی یافت شوند، بهترین جراح بینی لرستان دکتر احمدی ممکن است با استفاده از یک دستگاه نمونه برداری از بافت کوچکی را برای آزمایش انجام دهد.
تشخیص بیماری های گوش، حلق و بینی با آندوسکوپی
به طورکلی، از این وسیله برای تشخیص بیماری های مرتبط با گوش، حلق و بینی استفاده می شود که مهمترین آن ها عبارتند از:
- تشخیص بیماری های گوش: شناسایی و تشخیص بیماری هایی مانند عفونت گوش، اوتیت میانی حاد (AOM) و مزمن، عفونت استخوان گوش (ماستوئیدیت)، پرده گوش سوراخ شده، نشت مایع گوش داخلی (فیستول پری لنف)، اختلال در حرکت دهلیزی که باعث وزوز گوش می شود.
- تشخیص بیماری های بینی: با آندوسکوپی بیماری هایی مرتبط با بینی و سینوس مانند رینیت آلرژیک (حساسیت)، رینیت حاد و مزمن، پولیپ بینی، سینوزیت، بزرگی شاخک بینی و انحراف بینی قابل تشخیص است.
- تشخیص بیماری های گلو: این وسیله برای تشخیص التهاب لوزه، زکام حاد سرطان سر و گردن (سرطان نازوفارنکس) و تشخیص توده های گردنی استفاده می شود.
- تشخیص بیماری های حنجره: آندوسکوپی برای لارنژیت (التهاب حنجره)، پاپیلوم حنجره (تومور خوش خیم حنجره)، سل حنجره، پولیپ حنجره، کیست های صوتی و فلج تارهای صوتی به کار گرفته می شود.
هدف از آندوسکوپی بینی
همان طور که اشاره شد، آندوسکوپی بینی یک روش تشخیصی درمانی است که به جراح بینی خوب در برجرد دکتر کیان احمدی در شناسایی علت بیماری و حتی درمان آن کمک می کند. به طورکلی این روش با چهار هدف اصلی انجام می شود که به شرح زیر است:
- آندوسکوپی تشخیصی بینی
- آندوسکوپی درمانی بینی (جراحی آندوسکوپی بینی)
- آندوسکوپی بینی برای ارزیابی روند درمان
- آندوسکوپی برای خارج کردن جسم خارجی یا تمیز کردن بینی
کاربرد آندوسکوپی بینی چیست؟
از شایع ترین کاربردهای آندوسکوپی بینی می توان به تشخیص درمان پولیپ بینی و سینوزیت اشاره کرد. همچنین، این روش به برای خارج کردن اجسام داخل بینی، تمیز کردن ترشحات بینی و ارزیابی روند درمان بعد از عمل های جراحی به کار گرفته می شود. به طورکلی آندوسکوپی بینی برای موارد زیر استفاده می شود:
- علائم بینی و سینوسی را ارزیابی می کند.
- عفونتی که در پوشش سینوس است را تشخیص می دهد.
- پولیپ های بینی را که ممکن است در سی تی اسکن قابل مشاهده نباشند، نشان می دهد.
- درمان پزشکی بر روی بیمار را ارزیابی می کند.
- برای نمونه برداری از توده های داخل بینی و سینوس ها استفاده می شود.
- جسم خارجی را از بینی خارج می کند.
- به سوزاندن رگ های خونی در بینی کمک می کند.
- برای مراقبت های بعد از جراحی مانند برداشتن لختههای خونی، مواد و ترشحات از حفرههای بینی و سینوس استفاده می شود.
چه زمانی باید آندوسکوپی بینی انجام شود؟
آندوسکوپی یک روش تشخیصی مناسب و حتی درمانی برای بیماری های مرتبط با گوش، حلق بینی محسوب می شود. ضرورت انجام آن هنگامی است که بیمار یک یا چند علائم زیر را تجربه می کند:
- انسداد و گرفتگی بینی
- تنفس از طریق دهان
- وجود ترشحات رنگی بینی
- خونریزی بینی
- کاهش یا از دست دادن حس بویایی
- وجود اجسام خارجی در بینی (شایع در کودکان)
به طورکلی، آندوسکوپی علاوه بر بینی برای تمام علائم و نشانه های غیر طبیعی در گوش و حلق و بینی یا مواردی که علت آن با روش های دیگر قابل تشخیص نیست، استفاده می شود.
آندوسکوپی بینی چگونه انجام می شود؟
اگرچه آندوسکوپی بینی باتوجه به هدف استفاده از آن (تشخیصی یا درمانی) متفاوت است، اما مراحل انجام آن معمولا مشابه است. به طورکلی، مراحل این روش به شرح زیر است:
- بیمار سر خود را با زاویه ۱۵ درجه به عقب متمایل می کند. پزشک یک تکه سواب پنبه ای آغشته به بی حس کننده و تنگ کننده عروق را به مدت ۵ دقیقه قرار می دهد. البته در موارد درمانی و جراحی آندوسکوپی بینی ممکن است از بیهوشی عمومی استفاده شود.
- پس از بی حسی یا بیهوشی، پزشک لوله آندوسکوپ را داخل حفره بینی کرده و در پشت مجرای بینی قرار می دهد. سپس، پزشک می تواند داخل بینی را به کمک دوربین آندوسکوپ با قابلیت بزرگنمایی بر روی صفحه نمایش مشاهده کند.
- در مواردی که هدف از آندوسکوپی درمان یا نمونه برداری است، بهترین دکتر عمل بینی در لرستان دکتر احمدی درمان مانند برداشتن پولیپ یا نمونه برداری از توده های داخل بینی را انجام می دهد. پس از پایان عمل، آندوسکوپ از بینی خارج شده و بیمار می تواند بدون نیاز به بستری به خانه بازگردد.
عوارض آندوسکوپی بینی
آندوسکوپی بینی به عنوان یک روش بدون درد و ایمن شناخته می شود، با این حال در موارد بسیار نادر ممکن است با عوارضی مانند خونریزی بینی، واکنش های آلرژیک یا ضعف و از حال رفتن همراه باشد. البته لازم به ذکر است که خونریزی بینی در همه افراد شایع نیست، اما بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، بیشتر در معرض خونریزی خواهند بود.
همچنین، وجود واکنش های آلرژیک در افرادی رخ می دهد که نسبت به داروهای بیهوشی یا بی حس کننده حساسیت دارند. امکان غش یا ضعف نیز در افرادی که به بیماری های قلبی مبتلا هستند نیز بیشتر از افراد سالم است. توصیه می شود به منظور کاهش عوارض جانبی، قبل از آندوسکوپی بینی با پزشک خود در خصوص سوابق پزشکی، بیماری های زمینه ای و مصرف داروهای خاص صحبت کنید.
توجه داشته باشید، این روش اگر توسط متخصص گوش، حلق و بینی که از تبحر لازم برای آندوسکوپی برخوردار باشد، کاملا ایمن است. در حالی که عدم مهارت و تخصص پزشک می تواند به بافت ها و اجزای داخلی بینی آسیب وارد کند.
هزینه آندوسکوپی بینی در بروجرد
به طورکلی، تعیین دقیق قیمت آندوسکوپی بینی در افراد مختلف به واسطه علائم، نوع بیماری و هدف از آندوسکوپی متفاوت است. همان طور که اشاره شد، این روش با هدف تشخیص، درمان و ارزیابی روند درمان انجام می شود، لذا هزینه نهایی برای همه بیماران یکسان نخواهد بود. به همین علت توصیه می شود برای آگاهی از قیمت آندوسکوپی بینی به پزشک متخصص مراجعه کنید.
کلام آخر
آندوسکوپی بینی روشی است که توسط دکتر خوب عمل بینی دکتر کیان احمدی در لرستان برای بررسی داخل حفره بینی از نظر هر گونه مشکل یا پاتوژنی که ممکن است بینی، سینوس ها و سایر اندام های مجاور را تحت تاثیر قرار دهد، استفاده می شود. این روش به کمک دستگاهی به نام آندوسکوپ که شامل یک لوله کوچک و منعطف مجهز به یک دوربین بسیار ظریف همراه با منبع نور است، انجام می شود.
این روش برای تشخیص، درمان، ارزیابی روند درمان و خارج کردن جسم خارجی از بینی استفاده می شود. تشخیص و درمان پولیپ بینی و سینوزیت از شایع ترین کاربردهای آندوسکوپی بینی است. در پایان توصیه می شود برای کاهش عوارض جانبی این روش را زیر نظر بهترین متخصص گوش و حلق و بینی انجام دهید.